BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 28 May 2009

INDE PEST

6 june 2009
2pm-8pm
modesto's jln p.ramlee
rm 15

Tuesday, 26 May 2009

ONE BUCK SHORT and friends



20th juNE 2009
cAPSQUARE kl. (Dang Wangi LRT station)
1pm till...late

-one buck short, bittersweet, bunkface, the times, and many more...come and join ,its free dude...

OH CHENTAKU!




trio band , Myo (vocalis,guitar), Naem (bass), and Adib (drum) all still young early 20s. music diorang more to classic 90’ + hardcore or emorock. Pernah buat tour kat Indonesia and Selatan Asia.

www.myspace.com/ohchentaku

YUNA


Pernah menyertai OIAM tapi separuh jalan je sebab kn kick dengan pengkritik, tapi is not bad because after that Yuna dah terkenal sebab lagu ‘Dan Sebenarnya’ masuk carta HOT FM 30 dapat no satu lagi tu, dah pun lancer EP dia, memang best lagu2 yang ad cam, Dan Sebenarnya, After Midnight, Rocet, Deeper Conversation, Blue Sands and so on. Baru je buat performance live in Singapore 15 March 09 Mosaic music festival. Bila tengok Yuna saya tabik spring because bertudung tidak menghalang perjalanan karier dia sebagai penyanyi yang more to inde’… Yuna caya lah…hope best of beuty luck sis!!!!..akan membuat persembahan di Jom Heboh Danga Bay .

Sunday, 24 May 2009

MIA PALENCIA





Suara memang tangkap lentok sedap sangat ala2 jazz memang best, Mia Palencia is the one singer that my member suka. Yang paling best dia singer and song writer. Dah lama berada di area seni tapi entah la baru sekarang saya dengar namanya tapi dia dah pun ada single ‘Sayang” tahun 2006 and 1st album solo ‘Finding My Way’ boleh di dapati kat MPH and others stockists since April 2008.Group Mia (double take)baru2 ni mewakili Malaysia untuk MIRI INTERNATIONAL JAZZ kat SARAWAK, best...sangat

www.miapalencia.com

ONE BUCK SHORT



Lagu mereka single ‘That Day’ dari EP mereka ‘Where is The Mouse’ tersenarai Top 5 di Hitz.fm Malaysia Top 10, diorang ni selalu buat performances and promoting band dalam underground show , Asian X Games, Rock The World IV,V. tahun 2006, diorang dapat award kalu tak silap ‘Best rock’ and ‘Best Live Act’ kat Malaysia. Lagi gegar telinga and best Kelibat korupsi,khayalan masa and fast time. The album 2007 “Halal & Loving It”.

HUJAN



Bermula secara underground,dan sekatang berkat usaha diorang maka sekarang dah jadi artis, dah popular dah menang award dan macam2 lagi lah…yang paling best nak buat performances kat England yang ditaja oleh pelajar2 Malaysia (di sana klu xsilap)…hehehe.
Noh(vokalis), Dimas (bass), AG (guitar), Ambobzeela (drum).


Kotak Hati
Hujan

tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Tuesday, 19 May 2009

ESTRELLA



Mula terkenal di Global Battle of the Bands 2007, anggotanya Liyana (vocals and guitar), Yob (guitar), Jeff (drum), Wan (percussions) and Ariff (Bass). Terpengaruh dengan muzik jazz Sheila Majid, The Beatles,Allahyarham P.Ramlee.

p/s- look up 4 Estrella at www.myspace.com/estrellaband

BITTERSWEET


BITTERSWEET
Memulakan perjalan seni mereka pada 2004, bermula di Ipoh, dianggotai jejaka2 kacak (hehehe..), Pijie(Lead Vocals), Herri(Lead Guitar / Vocals), Hafie (2nd Guitar / Vocals), Dinie(Bass), Emai(Keys / Synth) and a sessionist drummer. Lagu best, Capital E, Kucing hitam and Burn berlin down.

p/s- good luck to Bittersweet, hope do the sweet song mix with Bitter taste …huhuhu

Sunday, 10 May 2009

AIM^ M.U.H feat H.U.J.A.N

Saturday, 9 May 2009

BeDio..


UPDATE...

still...reseach about the journey of inde' band such as ACAB, OAG, The Pilgrims, Butterfingers, Project AK, They Will Kill Us All,Estrella, Komplot, The Suspect, Koffin Kanser, Gerhana Ska Cinta, FlopPoppy, Hujan, Couple ,Mia Palencia, Kokokaina, Najwa Mahiaddin, Ana Rafalli, Radiostar, Funky Doryz and many more...