BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 28 December 2009

ROCK THE WORLD 9


date- 26 dis 2009
time- 10am-- **till late
venue- Bukit Jalil stadium
tiket- rm 25

Thursday, 17 December 2009

Comic Fiesta 2009 Hits Sunway Pyramid


Date: 19 & 20 December 2009

Time: 10.30am

Price: RM15 (per day/per person)

Venue: Sunway Pyramid Convention Centre

** kipas susah mati comics join this fest, ...hahaha anda BERANI???

Sunday, 15 November 2009

event update~~

Wednesday, 4 November 2009

PESAWAT

YOUTH FOR CHANGE

Saturday, 24 October 2009

Jom Heboh


Pesawat at Jom Heboh Batu Kawan , Penang

8pm, tv 3
Sunday, 25 oct 2009

Friday, 23 October 2009

too All RainGers

Friday, 11 September 2009

haPPy Holiday n Selamat hari rayo...

Saturday, 5 September 2009

15 journey 15 to go

salam

alhamdulillah, now we have finish 15 days of Ramadhan. So where are we? that you miss somthing this Ramadhan. Even who you are...take this Ramadhan as opportunity to us doing the 'Ibadah'. I try to do something good during Ramadhan and this Ramadhan will be the sweeties memories in my life. ~~ happy sahur~~ happy berbuka...

Monday, 31 August 2009

neVer break down

salam

i don't know that some1 feel not comfortable with indie life, but life must go on
sometimes we up and down like circle cycling rowling life..

thank for the singer and group that comment me at myspace
have many new singer and group of indie band , keep the good work
and i blog the journey of indie life

* thanks to yuna that comment me at myspace


Friday, 21 August 2009

Sunday, 16 August 2009

something..

salam

alhamdulillah...now i well today...something happen in my life but the indie must go on(semangat semangat !!!...huhu) ... sorry for the late update cos a week i not doing something i have the hard moment ...but i have done to go mini concert art fusion at UIA, very best performance from all there some potery + dance +++...best2...and remember there are no blocking for indie songs even the performence is everywhere and malaysia people like it....u ll rowk!! support it!!~~



p/s- event lately update~~~ so sorry dude!!

Tuesday, 4 August 2009

PEACE TO WORLD 2009

Sunday, 2 August 2009

UNTITLED FEST 09

UNTITLED FEST 09
Kampar,Perak
8 August 09
rm 15
1pM till End

Friday, 31 July 2009

FESTIVAL MUZIK SELANGOR


1-9 august 09




www.tourismselangor.org

INDIE YOUTH FESTIVAL 09

1-2 August 09
1 utama
11am- 7pm
free entry

Wednesday, 29 July 2009

promote

Sunday, 19 July 2009

konsert generasi



rakaman untuk hari raya
padang semarak,rtm
11 julai 09
9pm

Monday, 6 July 2009

kesulitan masalah

maaf tak dapat update blog ini...
masalah melanda...

Sunday, 28 June 2009

Kenangan MJ dalam Ingatan




salam semua,

amat terkejut, saya sedang bercuti di rumah...namun ramai yang enggan percaya ikon pop itu meninggal dunia secara mengejut.

Album Thriller adalah album paling besar dalam kariernya dan mencatat jualan 50 juta keping cakera padat di seluruh dunia. Sony Music yang menerbitkan semua albumnya, berkata Michael Jackson menjual kira-kira 750 juta rekod di seluruh dunia dan mengeluarkan 13 album solo nombor satu.

berita itu amat mengemparkan dunia sehinggakan siaran berita pagi diganti dengan kisah MJ, rangcangan di E tv, MTV, Channel V, juga ASTRO Awani menyiarkan kisah perjuangan dan hidup Raja POp tersebut.

semoga Allah merahmatinya...ameen

Monday, 22 June 2009

gig

Monday, 1 June 2009

lagi promosi


salam semua,
melayari internet...ternampak ada puisi puisidra bebas berkarya yang membawa seribu pengertian...lagu+puisi sangat tulus...di atas adalah promosi gig ...

p/s- bulan ini sangat sibuk menguruskan hal2 penting...

Thursday, 28 May 2009

INDE PEST

6 june 2009
2pm-8pm
modesto's jln p.ramlee
rm 15

Tuesday, 26 May 2009

ONE BUCK SHORT and friends



20th juNE 2009
cAPSQUARE kl. (Dang Wangi LRT station)
1pm till...late

-one buck short, bittersweet, bunkface, the times, and many more...come and join ,its free dude...

OH CHENTAKU!




trio band , Myo (vocalis,guitar), Naem (bass), and Adib (drum) all still young early 20s. music diorang more to classic 90’ + hardcore or emorock. Pernah buat tour kat Indonesia and Selatan Asia.

www.myspace.com/ohchentaku

YUNA


Pernah menyertai OIAM tapi separuh jalan je sebab kn kick dengan pengkritik, tapi is not bad because after that Yuna dah terkenal sebab lagu ‘Dan Sebenarnya’ masuk carta HOT FM 30 dapat no satu lagi tu, dah pun lancer EP dia, memang best lagu2 yang ad cam, Dan Sebenarnya, After Midnight, Rocet, Deeper Conversation, Blue Sands and so on. Baru je buat performance live in Singapore 15 March 09 Mosaic music festival. Bila tengok Yuna saya tabik spring because bertudung tidak menghalang perjalanan karier dia sebagai penyanyi yang more to inde’… Yuna caya lah…hope best of beuty luck sis!!!!..akan membuat persembahan di Jom Heboh Danga Bay .

Sunday, 24 May 2009

MIA PALENCIA





Suara memang tangkap lentok sedap sangat ala2 jazz memang best, Mia Palencia is the one singer that my member suka. Yang paling best dia singer and song writer. Dah lama berada di area seni tapi entah la baru sekarang saya dengar namanya tapi dia dah pun ada single ‘Sayang” tahun 2006 and 1st album solo ‘Finding My Way’ boleh di dapati kat MPH and others stockists since April 2008.Group Mia (double take)baru2 ni mewakili Malaysia untuk MIRI INTERNATIONAL JAZZ kat SARAWAK, best...sangat

www.miapalencia.com

ONE BUCK SHORT



Lagu mereka single ‘That Day’ dari EP mereka ‘Where is The Mouse’ tersenarai Top 5 di Hitz.fm Malaysia Top 10, diorang ni selalu buat performances and promoting band dalam underground show , Asian X Games, Rock The World IV,V. tahun 2006, diorang dapat award kalu tak silap ‘Best rock’ and ‘Best Live Act’ kat Malaysia. Lagi gegar telinga and best Kelibat korupsi,khayalan masa and fast time. The album 2007 “Halal & Loving It”.

HUJAN



Bermula secara underground,dan sekatang berkat usaha diorang maka sekarang dah jadi artis, dah popular dah menang award dan macam2 lagi lah…yang paling best nak buat performances kat England yang ditaja oleh pelajar2 Malaysia (di sana klu xsilap)…hehehe.
Noh(vokalis), Dimas (bass), AG (guitar), Ambobzeela (drum).


Kotak Hati
Hujan

tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Tuesday, 19 May 2009

ESTRELLA



Mula terkenal di Global Battle of the Bands 2007, anggotanya Liyana (vocals and guitar), Yob (guitar), Jeff (drum), Wan (percussions) and Ariff (Bass). Terpengaruh dengan muzik jazz Sheila Majid, The Beatles,Allahyarham P.Ramlee.

p/s- look up 4 Estrella at www.myspace.com/estrellaband

BITTERSWEET


BITTERSWEET
Memulakan perjalan seni mereka pada 2004, bermula di Ipoh, dianggotai jejaka2 kacak (hehehe..), Pijie(Lead Vocals), Herri(Lead Guitar / Vocals), Hafie (2nd Guitar / Vocals), Dinie(Bass), Emai(Keys / Synth) and a sessionist drummer. Lagu best, Capital E, Kucing hitam and Burn berlin down.

p/s- good luck to Bittersweet, hope do the sweet song mix with Bitter taste …huhuhu

Sunday, 10 May 2009

AIM^ M.U.H feat H.U.J.A.N

Saturday, 9 May 2009

BeDio..


UPDATE...

still...reseach about the journey of inde' band such as ACAB, OAG, The Pilgrims, Butterfingers, Project AK, They Will Kill Us All,Estrella, Komplot, The Suspect, Koffin Kanser, Gerhana Ska Cinta, FlopPoppy, Hujan, Couple ,Mia Palencia, Kokokaina, Najwa Mahiaddin, Ana Rafalli, Radiostar, Funky Doryz and many more...

Thursday, 5 March 2009

journey begin...

happy good lucky...